19:30

Stureby SK

Referat: Älvsjö AIK FF - Stureby SK

Söndag och precis som igår kvällsmatch i Futsal-serien, men där upphör alla likheter med gårdagens storseger och lekfulla spel.

För motståndet stod mycket duktiga Älvsjö F-04 och det stod klart från början att det verkligen skulle bli en match där Sturpen-tjejerna skulle få bekänna färg ordentligt. Det här var första mötet lagen emellan och vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta men blev snart varse att Älvsjö satte press med rejäl intensitet och såg lite tagna på sängen ut. I första perioden hamnade vi alltför ofta i lägen där vi såg ovanligt stressade ut med boll och inte riktigt visade det mod som vi är vana att se. Trots det lyckades vi skaka fram de vassaste chanserna och kunde också göra 1-0 vilket var resultatet efter första perioden.

I period nummer två lugnade vi ner oss lite och hittade ett bättre spel men hamnade ändå i underläge 1-2 sedan vi inte riktigt orkat stå emot i ett par situationer. Bara att bita ihop och försöka hitta fler lösningar ur motståndarnas stenhårda pressspel, och vi var helt överens i halvtid om att vägen dit gick genom mer mod med bollen och framförallt att involvera forwards mer genom andra löpningar i uppspelsfasen.

I tredje perioden lyfter vi oss också rejält och tar över men lyckas inte riktigt ta oss hela vägen fram och Älvsjö visar sig också vara både välorganiserade och starka i försvarsspelet. Dags att mobilisera rejält inför en slutforcering i sista perioden med andra ord. Vi kommer ut riktigt starka och skapar också en del samtidigt som Älvsjö omedvetet blir lite försiktiga och börjar bevaka ledningen. Halvvägs in i slutperioden kommer också kvitteringen när vi lyckas sno bollen i uppspelsfasen och via ett starkt genombrott sätter dit den i hörnet.

Nu har vi verkligen fullt självförtroende och jagar på för ett segermål och med bara någon minut kvar på klockan kommer segermålet på en perfekt genomförd hörna och vi tar en sjukt stark seger med 3-2.

Det här var utan tvekan den både roligaste, svåraste och mest utvecklande futsal-matchen i år, och Älvsjö var en kul bekantskap med ett härligt tempo, hög intensitet och många skickliga spelare. I andra halvan av matchen skruvades närkampsspelet upp och vi fick ett kvitto på att vi klarar av att stå upp även mot riktigt hårt spel även om vi av naturliga skäl vägde lite lätt i vissa lägen. Som ledare är det verkligen helt fantastiskt att få uppleva den glöd, vilja och passion som tjejerna i söders blå visar upp i med- och motgång.

Stort tack till Älvsjö F-04 för en härlig kamp! Nu laddar vi med förnyad energi för en härlig träningsvecka.